İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tekrarlama Etkisi: Nedir?

NEDİR?

Akneye eğilimli cilt tipine sahip kişilerin gayet iyi bileceği üzere, tatil döneminin bitmesi demek bronzluğunuzun bitmesi ve cilt kusurlarının geri dönmesi anlamına gelir.

Yazın güneşe çıktığınızda cildiniz kendi UV karşıtı koruma mekanizmalarını devreye sokar; kendisini savunmak için renk değiştirir ve kalınlaşır.

Cildinizin kalınlaşması aynı zamanda gözeneklerin tıkanmasına, sebum akışının yavaşlamasına ve cilt kusurlarının ortaya çıkmasına neden olur. Tatilden sonra bronzluğunuz geçer, cildiniz incelir ve ciltte birikerek kirliliğe neden olan tüm maddeler yeni cilt kusurlarını da beraberinde getirir.

UYGUN BİR BAKIM RUTİNİ

Bu olumsuz etkiyi azaltmak için 1 numaralı kural: Kusursuz cilt temizliği.
Ne sıklıkta mı? Sabah ve akşamları.

Cilt yüzeyinde biriken sebum fazlasını ve toksinleri ortadan kaldırarak cilt kusurlarını gidermek için benimsenecek TEMEL ADIM cilt temizleme rutinidir.

Cildinizin nazikçe ve kusursuz bir biçimde temizlenmesinde en yakın dostunuz Purifying Cleansing Gel olacak!

2 Numaralı Kural: Sivilceler ortaya çıkar çıkmaz cildinize bakım yapın ve sebum üretimini dengeleyin.

Salicylic Acid 2% Pure Active  sivilce ve siyah noktalar için idealdir. Yazın cilt yüzeyinde biriken ölü hücreleri temizlemek için keratolitik etkiye sahip salisilik asit molekülleri bir yandan cilt dokusunu iyileştirirken diğer yandan siyah noktaların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Benzer şekilde, Zinc Gluconate Pure Active parlamayı azaltmak üzere sebum üretimini düzenler.

Eğer pürüzlü bir cilde sahipseniz Propolis Pure Active cildinizi arındırıp yatıştırırken cilt yenilenmesini teşvik eder.

Son olarak, 3 Numaralı Kural: Nemlendirin. Bu konuyu ne kadar vurgulasak az gelir; ancak pürüzlere sahip karma ve yağlı ciltlerin de nemlendirilmesi gerekir! Bu yüzden bu adımı asla es geçmemelisiniz. Bunun için Light Moisturizing Cream’i tercih edebilirsiniz. Cildinizi kusursuz biçimde dengeler ve cildiniz kendisini dış stres unsurlarına karşı daha iyi korumaya başlar.

BAKIM RUTİNİNİZ İÇİN BONUS

Cilt dokusunu iyileştirmek ve mat bir cilt tonu elde etmek için haftada 1 veya 2 kez maske uygulayabilirsiniz. Express Purifying Mask cildinizi yalnızca 5 dakika içerisinde kusursuz bir biçimde arındırır!

Ayrıca, gözenekleri tıkayan ve cildinizin nefes almasını engelleyen komedojenik makyaj ürünlerini kullanmaktan kaçının!

 

VE GELECEK YAZ İÇİN…

Yazın bile cildinize peeling yapın! Cilt tipinize uygun bir ürün seçin. Mekanik peeling etkisine sahip ürünlerden kaçınmalısınız. Citric Acid – AHA Pure Active gibi kimyasal peeling etkisine sahip ürünleri tercih edebilirsiniz. Mekanik veya kimyasal, tüm peeling ürünleri, tatilden döndüğünüzde tekrarlayacak sorunları önlemenize yardımcı olur.

Son olaraksa, yazın sağlıklı bir cilde sahip olmak ve tatilden döndüğünüzde cilt lekeleri ve kusurlarının oluşumunu engellemek için benimsemeniz gereken temel adım fototipinize uygun bir güneş kremi kullanmaktır.