İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karma, Yağlı ve Akneye Eğimli Ciltler İçin Makyaj Temizleme

KARMA, YAĞLI VE AKNEYE EĞİMLİ CİLTLER İÇİN MAKYAJ TEMİZLEME

Cildin karma, yağlı ya da akneye eğilimli mi? O hâlde makyaj çıkarma işleminin ne denli zor olduğunu bilirsin. Bakımı ve temizliği en zor olan cilt tiplerinden olan yağlı ve karma ciltlerin özenli bir şekilde temizlenmemesi durumunda akneler, çeşitli kızarıklık ve sivilcelenmeler, küçük kabarcıklar, yoğun siyah nokta görünümü, gözeneklerin genişlemesi gibi cilt problemleri baş gösterebilir. Bu sebeple yağlı ya da karma cilde sahip olan kullanıcıların cilt bakımına büyük özen göstermesi gerekir. Cilt temizliğinde en çok dikkat etmen gereken noktalar arasında makyaj temizliği bulunur. Gece cildinde makyaj ile uyuduğunda, sabah gözeneklerin tıkanmış olabilir ve cildin gece boyu kendisini tazeleyemeyeceği için yorgun ve bakımsız görünebilir. Yağlı ya da karma bir cilt tipine sahipsen hem makyaj temizliğini hem de cilt bakım rutini adımlarını her gün mutlaka uygulayarak cilt sağlığını büyük ölçüde koruyabilir ve her zaman pürüzsüz bir görünüm sergileyebilirsin. Peki, karma, yağlı ve akneye eğilimli ciltler için makyaj temizliği yaparken hangi püf noktalarla ilgilenmen gerekir, biliyor musun? Senin için hazırlanan basit ve faydalı olan yöntemlere hemen göz atabilirsin.

İlk Adım: Yüz ve Makyaj Temizlemede Arındırıcı Misel Suyun Gücünü Keşfet!

Hangi cilt tipine sahip olursan ol, günün sonunda makyajını mutlaka temizlemelisin. Makyajını temizlemediğinde makyaj kalıntıları gözeneklerde birikerek sivilce oluşumunu tetikler. Aynı zamanda komedonlar oluşabilir. Makyaj kalıntıları cilt yağlanmasını artırarak istenmeyen görünümler oluşturabilir. Akneye eğilimli cilt tiplerinde bu tür problemler daha çok görülür. Her günün sonunda makyajını misel su ile nazikçe temizleyebilirsin. Makyaj çıkartma uygulamalarını hassas bir şekilde yapmanı sağlayan bu ürünler, cildini tahriş etmeden etkili bir temizlik hissi yaratır ve makyajını etkili bir şekilde temizler. Misel su seçenekleri cildini temizlemenin yanı sıra nemlendirerek besler. Böylece yeni güne canlanmış ve tazelenmiş bir ciltle uyanabilirsin.

Makyajını temizlerken ilk aşamada Etat Pur Miceller Purifying Cleansing Water 200 ML arındırıcı yüz ve makyaj temizleme misel suyunu değerlendirebilir, cildinin en derin katmanını dahî hızlı ve etkili bir şekilde temizleyebilirsin. Makyajını pamuk yardımıyla temizlemene yardımcı olan ve özellikle de kir ve yağ artıklarını etkili bir şekilde çıkaran misel su ile cildini kısa sürede temizlemen mümkün. Karma, yağlı ve akneye eğimli ciltler için uygun olan ve en hassas ciltlerde bile kullanılabilen Etat Pur Miceller Purifying Cleansing Water 200 MLile dakikalarca sürecek ovma işlemlerinden kurtulabilir, sadece basit silme hareketleriyle makyaj temizliğini gerçekleştirebilirsin. Bu adımdan sonra en küçük kir ve makyaj artıklarını da tamamen temizlemek için yüz temizleme jeli önerileri arasından seçimler yapabilirsin.

Arındırıcı Yüz Yıkama Jeli ile Ciltteki Kirlerden Arın!

Cilt temizleme jeli çeşitleri, cilt tiplerine özel olarak hazırlanan ürünlerdir. Bu ürünler arasından cildin için en doğru olan seçimi yaptıktan sonra cildini ılık su ve cilt tipine uygun en iyi yüz yıkama jeli ile dairesel hareketler yaparak yıkayabilirsin. Köpüren cilt temizleme jelini istersen tek sefer, istersen iki kez arka arkaya kullanabilirsin. Bu noktada, kullanacağın suyun sıcaklığına da dikkat etmen gerekir. Sıcak su, cildini kurutarak nem dengeni bozarken soğuk su ise cilt çatlaklarına yol açabilir.

Bu sebeple de yıkama işlemini ılık suyla yapman oldukça büyük önem taşır. Özellikle yağ artıklarının arındırılmasında ılık suyla yapılan yıkama işlemleri çok daha etkilidir. Yıkama jelinin performansını artırmak için cildine bir cilt süngeri de kullanabilir, dilersen yumuşak uçlu yüz yıkama fırçalarını ya da yüz masajı aletlerini de tercih edebilirsin. Bu adımdan sonra cildini yumuşak bir havluyla kurulayabilir, diğer adımlar için kollarını sıvayabilirsin. Eğer cildinde sivilcelenme ya da siyah nokta varsa bu konuda sivilce karşıtı yüz temizleme jeli çeşitlerinden yardım alabilir, siyah nokta maskesi türlerini kullanarak cildini siyah noktalardan arındırabilirsin. Arındırıcı yüz temizleme jeli olarak ise hassas ciltler de dahil olmak üzere karma, yağlı ve akneye eğimli ciltler için uygun olan Etat Pur Miceller Purifying Cleansing Gel 200 ML‘itercih edebilirsin.

Makyaj Temizliği Sonrasında Cildini Rahatlat!

Makyaj temizliğini ve günlük cilt temizliğini tamamlaman için kalan son iki adımı uygulaman da büyük önem taşır. Temizlik sonrasında cildini rahatlatman için ve cilt problemini azaltmak için karma, yağlı ve akneye eğilimli ciltler için özel olarak tasarlanan toniklerden faydalanabilirsin. Tonikler gözenek sıkılaştırma, anti-aging, nemlendirme, parlama karşıtı, matlık karşıtı gibi çok sayıda cilt problemini giderebilir. Tonik uygulamanı yaptıktan sonra ise son adımda karma, yağlı ve akneye eğilimli ciltler için hazırlanmış olan nemlendiricileri değerlendirebilir, cildinin temizlik sırasında kaybettiği nemi geri kazandırabilirsin.