İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Parlama Karşıtı – Etat Pur Pure Active Zinc Gluconate %3

cilt-serumu-faydalari
ZİNC GLUCONATE %3

Cilt yüzeyinde bulunan akneler ve fazla sebum, cildin kusurlu bir görünüm sergilemesine sebep olabilir. Akne ve sivilceler, cildin en üst tabakasında bulunan kıl köklerinin ya da yağ bezlerinin tıkanmasıyla ortaya çıkar ve cilt yüzeyinde pürüzlü bir görünüm oluşturur. Cildin doğal seviyeden daha fazla sebum üretmesi de gözenekleri tıkayabilir. Bu tıkanıklıklar kısa süre içerisinde bakterilerle temas eder ve kabarık bölgelerde akne oluşumunu hızlandırabilir.

Eğer sen de fazla sebum üretimi, yağlanma ve akne oluşumu gibi cilt kusurlarından kurtulmak istiyorsan cildinin nem ve yağ dengesini sağlamak için aşağıdaki ipuçlarından yararlanabilirsin. Sana özel olarak hazırlanan yöntemleri uygulayarak sağlıklı bir cilde sahip olabilirsin.

Cilt Neden Parlar ve Ciltte Akne Neden Oluşur?

Akne oluşumunun temel sebebi, düzenli olarak cilt temizliği ve bakımı yapılmamasıdır. Bununla birlikte genetik faktörler de akne oluşumuna yol açabilir. Cilt bakımını yeterli seviyede yapan ancak cildi ideal seviyeden fazla sebum üreten kişilerde beklenmedik akne oluşumları gözlemlenebilir. Kıl ve yağ bezlerinin kalınlaşması ve bu bölgedeki kanalların tıkanmaya elverişli olması da akne oluşumunun önemli sebepleri arasında kabul edilir. Akne, yaşa bağlı olarak da gelişebilen bir cilt sorunudur. Örneğin, ergenlik döneminde ciltte sebum artışı görülür ve bu artış sebebiyle de pek çok genç, ergenlik döneminde yoğun akne sorunu yaşar. Bütün bu sebeplerin yanı sıra yağlı kremler kullanmak, hava sıcaklığının çok fazla artması, yoğun terleme, yeterince iyi makyaj temizliği yapılmaması, yetersiz cilt temizliği, cilt tipine uygun olmayan ürünlerle cilt temizliği yapılması ya da diğer uygun olmayan cilt ürünlerinin kullanılması da sivilce oluşumunu tetikleyen unsurlardır.

Akne Oluşumunu Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Akne oluşumu, tamamen önlenemese de büyük oranda azalabilir. Akne oluşumunu azaltmak için aşağıdaki tavsiyeleri uygulayabilir, cildinin daha pürüzsüz ve bakımlı görünmesini sağlayabilirsin.

●   Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa cildine uygun ürünlerle cilt temizliği yapabilirsin. Özellikle akneli ciltler için hazırlanan cilt temizleme jellerini kullanabilir, temizlik işlemleriyle akneye yol açan faktörlerden kurtulabilirsin.

●      Cilt temizliği sırasında cilt temizleme süngerleri, cilt temizliği pamukları, cilt temizleme fırçaları gibi ürünler tercih ederek gözeneklerinin daha derinlemesine ve daha etkili bir şekilde temizlenmesini sağlayabilirsin.

●    Cilt temizliği yaparken aşırı soğuk ve sıcak su yerine ılık su kullanman büyük önem taşır. Bu işlem ile cildinde kuruluk ya da çatlama oluşmasını önleyebilir ve temizlik işleminin verimini artırabilirsin.

●  Akne oluşumu, yanlış beslenme sebebiyle de ortaya çıkabilir. Yoğun yağlı yiyecekler tüketmekten kaçınarak akne oluşumunu önleyebilir ya da akne azalmasına yardımcı olabilirsin.

●      Akne karşıtı tonik, yüz temizleme misel suyu ve jel ürünleri kullanabilir, bu ürünler sayesinde cildinde oluşan aknelerin verdiği fizyolojik rahatsızlıkların önüne geçebilirsin.

●    Akneleri, siyah ve beyaz noktaları sıkmaktan kaçınabilir, böylece bakterilerin daha fazla yayılarak yeni akneler oluşturmasını önleyebilirsin. Akneleri sıkmak aynı zamanda ciltte iz kalmasına da yol açabilir. Bu sebeple akneleri sıkmak yerine cilt endişene uygun konsantre bakım ürünleri ile azaltabilir ve cildini kalıcı izlerden de koruyabilirsin.

●     Akne karşıtı maskeleri düzenli olarak uygulayabilir, haftada en az 1-2 defa peeling uygulamaları yapabilirsin.

Akne Karşıtı ve Sebum Dengeleyici Konsantre Bakımla Tanış!

Aknelerden korunmanın etkili yollarından biri de ciltteki sebum oranını dengeleyen cilt serumları kullanmaktır.

Çinko, akne oluşumunu engeller. Cilde parlaklık ve ışıltı vererek cildin daha canlı görünmesini sağlar. Aynı zamanda ciltteki kolajen üretiminde de önemli bir rol oynayarak; cildi sıkılaştırır, esneklik kazandırarak daha genç görünmesini sağlar. Cildin yağ dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Dünyanın ilk cilt bakım markalarından olan NAOS’un yarattığı Etat Pur tarafından geliştirilen Etat Pur – Pure Active Zinc Gluconate 15 ML ürününü tercih ederek cildinin sebum dengesini sağlayabilir, harika bir görünüme kavuşabilirsin.

En etkili cilt bakım ürünleri arasında kabul edilen Etat Pur – Pure Active Zinc Gluconate 15 ML ile cildini kolayca arındırabilir, pürüzlü görüntüden kısa sürede kurtulabilirsin. Aynı zamanda cildi matlaştırma özelliği ile makyaj bazı olarak da kullanılabilir.

Etat Pur – Pure Active Zinc Gluconate 15 ML Konsantre Bakım Ürünü Kullanımı

Pürüzsüz görünen cildine uygulayacağın Etat Pur – Pure Active Zinc Gluconate 15 ML akne karşıtı ve sebum dengeleyici konsantre bakım ürününü şişenin alt bölümüne basarak 2-4 damla damlatarak dairesel hareketlerle cilt endişelerinin bulunduğu bölgelere sabah ve akşam uygulayabilirsin.