İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Skin Cycling Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Cilt bakımında yaşanan son gelişmeler, uygulamalar hakkında yeni trendler ve metotları da beraberinde getirdi. Gelişen alternatif metotlar ile daha spesifik bir cilt bakımı uygulamak da artık mümkün hale geldi. Skin cycling de cilt yenileyici özelliği ve sadece akşamları uygulanmasıyla bu yöntemlerden birisi.

Skin cyclingin ana hedefi peeling ve retinol uygulamalarından maksimum faydayı sağlamak. Skin cycling 4 gece boyunca uygulanır ve uzun süreli sonuç almayı mümkün kılar. Bunun altında ise cildin alt tabakalarını harekete geçiren iyileştirici etkisi yatar. Skin cycling ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için yazımızın devamını okuyun.

Skin Cycling Nedir

Skin cycling dermatolog Whitney Bowe tarafından duyurulan bir cilt bakım metodudur. Cilde sağladığı faydalar nedeniyle son dönemde oldukça popüler bir hal almıştır.

Skin Cycling Nasıl Uygulanır?

Bu metot, 4 akşam uygulanan 4 farklı kombinasyona dayanır. Böylelikle aktif bileşen içeren ürün kullanımlarının arasına zaman konur ve cilt hassasiyeti minimize edilir. İlk 2 gün, cilt bariyerini iyileştirme amaçlanır. Sonraki 2 gün ise cilde dinlenmesi için fırsat verilir ve bir nevi detoks uygulanmış olur.

Skin Cycling Metodu ve Cilde Faydaları?

Skin cyclingin prensibi cilt için daha yararlı, keyifli ve basite indirgenmiş bir bakım rutini oluşturmaktır. Bu metot, cildi yıpratmadan ve hasar vermeden onarmayı ve canlandırmayı vadediyor. Ek olarak, az ürünle maksimum fayda sunarak, yan etkileri azaltmayı hedefliyor. Skin cycling metodunun etkileri ve faydaları şöyle açıklanıyor:

●     Tazelenmiş ve aydınlık bir cilt görünümü

●     Retinol sayesinde ince kırışıklıkların azalması

●     İyileşen ve yeniden güçlenen cilt bariyeri

●     Eksfoliasyonla gelen derinlemesine temiz bir cilt

●     Kusurların belirginliğinin azalması

●     Gözenek kusurlarının giderilmesi

4 Gecelik Skin Cycling Nasıl Uygulanır?

Uzun süreli ve kalıcı sonuçlar hedefleyen skin cycling, peeling ve retinol kullanımını sürdürülebilir bir cilt bakımı rutini haline getiriyor. 4 gün süren ve 5.gün tekrar başa dönmeyi gerektiren skin cycling aşamaları şöyle:

●     Birinci akşamda cilt temizliği yapıldıktan sonra peeling uygulanır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kullanılacak olan peelingin kalın tanecikler içermemesi. Tanecikli peeling yerine cildin derinlerine ulaşabilen kimyasal peeling tercih edilerek daha etkili bir sonuç elde edilebilir. Ardından nemlendirme işlemiyle ilk gece bakımı tamamlanmış olur.

●     İkinci akşam, temizlenen cilde retinol uygulaması yapılır. Retinol, ciltteki kırışıklıkların; lekelerin ve gözenek problemlerinin düzeltilmesinde rol oynayan bir bileşendir. Aynı zamanda anti-aging bakımını da yapar.

●     Üçüncü ve dördüncü günün akşamında ise amaç, cildin kendini onararak iyileşmesine fırsat tanımaktan ibaret. Bu aşamada tam bir dinlenme için nemlendirme devreye girer. Cilt temizlendikten sonra yoğun etkili bir nemlendiriciyle süreç tamamlanır.

●     Beşinci güne gelindiğinde ise skin cycling uygulamasına en baştan tekrar başlanır. 

Etat Pur Ürünleri ile Skin Cycling Rutini Oluşturun

Skin Cycling Metodunda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cilt bakım rutinine başlarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi, cildi tanımaktır. Hassas cilde sahip kişilerin retinol ve peeling kullanımına uygunluğu kontrol edilmelidir. Bunun haricinde skin cycling tüm cilt tiplerine uygundur.

Aynı zamanda skin cycling kişiselleştirilebilir bir bakım rutinidir. Saf içerikli ürünler kullanılarak uygulanan skin cycling programıyla etkili ve sağlıklı sonuçlar ortaya çıkar.

Etat Pur, saf içerikleriyle skin cycling için etkili aktif bileşenlere sahip ürünleriyle öne çıkıyor. Etat Pur’ün saf içerikleri ürünlerini incelemek için tıklayın.

Skin cycling metodu uygulanırken güneş koruması özellikle önemlidir. Cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumak için her gün güneş kremi kullanmayı unutmayın. Skin cycling rutininizi Etat Pur güneş kremleri ile tamamlayın. Güneş kreminizi gün içinde yenilemeyi unutmayın.

Etat Pur saf konsantre bakım serum ürünleri skin cycling metodu için ideal çözümdür. Pure Active Saf Retinol %0.3 Kırışıklık Karşıtı Saf Konsantre Bakım Serumu, kırışıklık görünümünün azalmasına ve pürüzlerin giderilmesine yardımcı olur. Cildin doğal ışıltısına kavuşmasında etkilidir. Aynı zamanda akne izlerinine yönelik bakım sunar ve cildi sıkılaştırır!

Cilt Bakımımda Neden Etat Pur Kullanmalıyım?

Etat Pur, saf konsantre bakım ürünlerinin etkisini artırmak için IN-SKIN patentini kullanır. IN-SKIN patenti aktif bileşenlerin etkisini artırır ve cildin derin katmanlarına etki etmesini sağlar. Bu teknoloji sayesinde 3 kat daha hedefe yönelik etki sağlanır. Maksimum etki ile sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt görünümü elde edilir.

IN-SKIN patenti, gözle görülür sonuçların elde edilmesine olanak sağlar. Bu patent, kullanıcılara devrim niteliğinde bir deneyim sunar. IN-SKIN patenti cildinizi daha sağlıklı hale getirir ve maksimum düzeyde bakım sağlar.

Sen de Etat Pur’ün skin cycling uygulaman için uygun saf konsantre bakım ürünlerini hemen keşfet!