İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akneli Ciltler İçin Etat Pur Cilt Bakım Rehberi

En sık şikayet edilen cilt problemleri arasında yer alan akne oluşumunun çeşitli nedenleri bulunur. Akne, genetik ve dış etkenlere bağlı olarak neredeyse her yaşta ortaya çıkabilir.

Doğru cilt bakımı için öncelikle sivilce oluşumuna yol açan sorunları saptamalısın. Sorunları saptadıktan sonra doğru rutin ile pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde ulaşabilirsin. Bu yazımızda sana akneli ciltler için uygun ürünlerle yapabileceğin cilt bakım rutininden bahsedeceğiz.

Akne Nedir?

Akne, cildin sebum dengesinin bozulmasıyla beraber ortaya çıkan kabarıklıklar olarak tanımlanabilir. Sebum dengesi bozulan ciltte fazla yağ üretimi başlayarak sivilcelere neden olur. Sivilceler genellikle yüz, sırt, boyun başta olmak üzere pek çok bölgede oluşabilir. Akne, 12 ila 18 yaş aralığı olan ergenlik döneminde oldukça sık görülür.

Akne oluşumu, genetik, yanlış ürün kullanımı, ısı, ilaçlar, sigara kullanımı ve yanlış beslenmek gibi faktörlere bağlı olabilir. Bu durumlarda akneler, iltihaplı, iltihapsız, açık komedon, kapalı komedon olarak farklı türlerde görülebilir.

Akne Neden Olur?

Aknelerin ortaya çıkmasındaki en önemli unsurlar arasında genetik yapı yer alır. Özellikle yağlı ve karma cilt tipine sahip olan bireylerin cilt yapısı akne oluşumuna uygundur. Aşırı yağ üretilen bu cilt tiplerinde gözeneklerin tıkanması sonucunda sivilceler meydana gelir. Yetersiz su tüketimi ve sağlıksız beslenme sivilcelerin ortaya çıkmasına neden olan unsurlardan biridir.

Yanlış dermokozmetik ürünlerinin kullanılmasından kaynaklı akne problemleri oldukça sık görülür. Dermokozmetik ürün seçerken cilt yapısı göz önüne alınmalıdır. Ürün içerikleri detaylıca incelenmesi doğru ürünlerin uygulanması için çok önemlidir. Hormon dengesizliği de aknelerin ortaya çıkmasına neden olan etkenler arasındadır.

Güneşe çıkmadan önce koruyucu kullanmamak cilt yapısına zarar vererek akne oluşumuna neden olabilir. Sıcak hava ve nem sonucu terlemeye bağlı olarak sivilceler oluşabilir. Akne oluşumunu engellemek için terledikten sonra cildin doğru ürünlerle temizlenmesi gerekir.

Akneli Cilt Bakım Rutini

Aknelerin önlenmesi için cilt tipine ve ihtiyaçlarına yönelik ürünlerden oluşan bir bakım rutini yapılmalıdır. Düzenli cilt bakımı yapılarak akne oluşumu azaltılabilir.

Cilt Temizliğine Özen Gösterin

Gün içerisinde cildimiz birçok dış etkene maruz kalır. Hava kirliliği, makyaj, güneş, rüzgar, toz gibi etkenler sonucunda gözenekler tıkanır. Cilt tipine uygun bir temizleyici  ile her akşam cildin nazikçe temizlenmesi son derece önemlidir. Eğer karma ve yağlı bir cilde sahipseniz, Etat Pur Gentle Cleansing Foam  köpük yapısı ile cildinizi kurutmadan nazikçe temizleyerek sebum dengesini de sağlar.

Hedef Odaklı Konsantre Ürünler Kullanın

Birbirinden farklı içeriklerden oluşan konsantre ürünler, kısa süre içerisinde cilt problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Akneler için özel olarak geliştirilen formüllere sahip konsantre ürünleri, cilt bakım rutinine ekleyerek belirli aralıklarla kullanabilirsin. Özellikle propolis, salisilik asit, ve zinc gluconate gibi aktif bileşenlere sahip ürünler, cildinize özel çözümler sunar.

Cildinizi Nemlendirin

Farklı cilt yapılarına uygun formül ve formlardan oluşan nemlendiriciler bulunur. Nemlendirici kullanarak cildinin sebum dengesini koruyabilirsin. Cilt tipine uygun nemlendiriciyi seçerek rutinini daha etkili hale getirebilirsin. Cilt tipine uygun nemlendirici seçmek oldukça önemlidir.  Etat Pur’ün karma ve yağlı ciltlere özel hafif dokulu etkin nemlendirme sağlayan Etat Pur Light Moisturizing Cream’ i  rutininde sabah ve akşam olmak üzere temiz cilde günde iki kere kullanabilirsin.

Her Mevsim Güneş Koruyucu Kullanın

Güneşin zararlı UV ışınları pek çok cilt sorununun temelini oluşturabilir. Bunlar, akne, siyah nokta, erken yaşlanma belirtileri, kırışıklık gibi cilt sorunları olabilir. Bu yüzden, cildini güneşin zararlı ışınlarından korumak, cilt bakımının temelini oluşturur. Cildinin pürüzsüz ve sağlıklı yapısını korumak için dışarı çıkmadan önce mevsim fark etmeksizin güneş kremi kullanmalısın.

Pure Active Propolis Akne ve Gözenek  Karşıtı Saf Konsantre Bakım Ürünü Nedir?

Etat Pur, akne ve gözenek karşıtı bakıma yönelik etkili çözümleriyle yanınızda. Etat Pur Propolis içeren konsantre bakım ürünüyle akne karşıtı bakım rutinini güçlendiriyor. Etat Pur Pure Active Propolis Konsantre Bakım Ürünü , karma ve yağlı cilt tiplerine uygun içeriğe sahiptir. Aynı zamanda asit içeriği olmadığı için de hassas ciltlerde de kullanıma uygundur.

Etat Pur Pure Active Propolis, cilde kusursuz bir şekilde uyum sağlayan özel bileşenlere sahiptir. Etat Pur Pure Active Propolis bu özelliğiyle, akne karşıtı bakımda etkin bir rol oynar. Akne karşıtı etkili konsantre bakım serumu, temiz cilde uygulanmalıdır. Konsantre bakım serumu sabah ve akşam uygulandıktan sonra, cilde nemlendirici uygulayarak rutininize devam edebilirsiniz.

Cildin yatıştırılmasını sağlayan bakım ürünü, cilt pürüzlerini azaltır ve akne oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Etat Pur Pur Active Propolis, düzenli kullanım sonucunda daha kısa sürede etki gösterir. Propolis içeren konsantre bakım serumu ile daha canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsin.

Pure Active Salisilik Asit %2 Akne ve Siyah Nokta Karşıtı Saf Konsantre Bakım Ürünü Nedir?

Akne bakımı deyince ilk akla gelen içeriklerden bir diğeri de salisilik asittir. Etat Pur  sivilce ve siyah nokta karşıtı konsantre bakım ürünü Pure Active Salisilik Asit %2 , siyah noktalar, pürüzlü cilt dokusu ve bölgesel lekelere yönelik güçlü yenileyici ve peeling etkili konsantre bakım serumudur. Salisilik Asit bir BHA asittir. Aynı zamanda gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayarak yeniden tıkanmayı önlemektedir.

Pure Active Propolis’te de olduğu gibi cilt ile %100 uyum sağlayan yapıdadır. Pure Active Salisilik Asit %2 karma ve yağlı ciltlerin kullanımına uygundur. Temizlenmiş cilde sadece akşamları, bölgesel ya da tüm yüze uygulama yapılabilir. Ardından cilt tipinize uygun nemlendirici ile rutininizi tamamlayabilirsiniz. Sabah ise mutlaka güneş kremi kullanılmalıdır.

Etat Pur Zinc Gluconate Çinko Parlama Karşıtı Sebum Dengeleyici Saf Konsantre Bakım Serumu Nedir?

Etat Pur Zinc Gluconate Çinko Parlama Karşıtı Sebum Dengeleyici Saf Konsantre Bakım Serumu, özellikle karma ve yağlı ciltlerde görülen parlama ve sebum dengesizliği sorunlarına yönelik geliştirilmiş etkili bir cilt bakım ürünüdür.

İçeriğindeki %3 çinko glukonat ile ciltteki fazla sebumu dengeleyerek parlak alanları matlaştırır ve cilt dokusunu iyileştirir. Gözenekleri sıkılaştırarak pürüzlerin görünümünü azaltmaya yardımcı olan bu saf konsantre bakım serumu, cildi arındırarak daha sağlıklı ve dengeli bir görünüm sağlar.

Akne Karşıtı Bakımda Neden Etat Pur Kullanmalıyım?

Etat Pur, saf konsantre bakım ürünlerinin etkisini artırmak için IN-SKIN patentini kullanır. IN-SKIN patenti aktif bileşenlerin nüfuzunu 3 kat daha artırır ve cildin derin katmanlarına etki etmesini sağlar. Bu teknoloji sayesinde cilde maksimum düzeyde fayda sağlanır, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt görünümü elde edilir.

Gözle görülür sonuçların elde edilmesine olanak tanıyan IN-SKIN patenti, kullanıcılara devrim niteliğinde bir deneyim sunar. Cilt bariyerini güçlendirir, cildinizi daha sağlıklı hale getirir ve maksimum düzeyde bakım sağlar.