İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MASKE KULLANIMI VE MASKE

MASKNE NEDEN OLUŞUR?

Yılın ilk aylarında ortaya çıkan COVID-19 salgını, hayatımızda olduğu gibi cildimiz üzerinde de birçok farklılaşmaya sebep oldu. Artan stres ve maske kullanımı ile ortaya çıkan Maskne de daha önce sıkça yaşadığımız akne mekanizmasının bir çeşididir. Maskne; kumaş maskelerin yaygın kullanımı, cilt mikro ortamının etkisi ve mekanik faktörler nedeniyle tekstil-yüzey sürtünmesi sonucu oluşur. Pandemi döneminde artan maske kullanımı ile artan terleme ve nem oranı, ciltteki akneyi şiddetlendirerek kök hücrelerin şişmesine ve tıkanmasına yol açar ve bu da bakteri artışına sebep olur.

Maskne problemi

MASKNE İÇİN NASIL ÖNLEM ALMALIYIZ?

Gün boyu maske kullanımı, cildin nem ve ısı oranını farklılaştırır. Cildin doğal dengesini korumak için cilt bakım rutinini aksatmamak ve gün içerisinde düzenli olarak Maskne tedavisi uygulayarak cilt bariyer bütünlüğünü korumak gerekir.
Cildi derinlemesine arındırmak için birçok yöntem mümkün olsa da cildinize en uygun olanı uygulamak, cildinizde hassaslaşma ve tahrişin de önüne geçecektir.

Cildinizdeki Maskne oluşumunu engellemek için dikkat edilmesi gereken ilk şey, cildin günlük temizliğidir ve antibakteriyel nazik temizleyicilerin tercih edilmesi gerekir. Böylece maske kullanımından dolayı ortaya çıkan sürtünme ve tahriş oranını düşürebilirsiniz. İçinde cildin doğal biyolojik dengesi için gerekli olan temel besinleri barındıran ve her kullanımda ferahlık sağlayan Etat Pur Purifying Cleansing Gel ise bu süreçte en büyük yardımcınız olacaktır.


Ayrıca cildinizi derinlemesine arındırmak ve siyah noktaların görünümünü azaltmaya yardımcı olmak için Etat Pur Pure Active Salicylic Acid %2’i haftada 1 veya 2 defa kullanabilirsiniz.

Cildinizi nemlendirmek için ise cilt tipinize uygun hafif dokulu nemlendiriciler kullanmalısınız. Etat Pur Melting Moisturizing Cream tüm cilt tipleri, özellikle de hassas ciltler için yatıştırıcı ve rahatlatıcı nemlendirme sağlar.

Devam eden pandemi süreci dolayısıyla zorunlu durumlarda cildinize uygun maske takmayı tercih etmelisiniz; çünkü deri mikrobiyomu, genetik ve dış faktörlerden, çevre, pH ve maske ile modifiye edilen sıcaklıktan etkilenir. Mikrobiyom egzama, akne, ağız-cilt döküntüsü ve gül hastalığı oluşumunda rol oynar.

Pandemi süreci herkes için sosyal, psikolojik ve ekonomik açıdan zorlayıcı geçebiliyor. Bu süreci olabildiğince sağlıklı ve hızlı geçirmek adına zorunlu alanlarda maskemizi takalım ve sosyal mesafeye uyalım. Fakat tüm bunları yaparken de bize fizyolojik ve psikolojik rahatlama sağlayacak olan cilt bakım rutinimizi aksatmadan MASKNE oluşumunu engelleyelim.