İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çok Kuru ve Kuru Ciltlerde Yüz Bakımı

Düzenli cilt bakımı ile daha ışıltılı, sağlıklı ve canlı bir görünüme sahip olabilirsin. Cilt bakımı rutinini oluşturmak için ise cilt tipini bilmek oldukça önemlidir. Mevsimsel ve çevresel faktörlere göre zaman zaman ciltte değişiklikler gözlense de normal, kuru, karma, yağlı ve hassas olmak üzere 5 ana cilt tipi bulunur. Cilt tipi ne olursa olsun her cilt neme ihtiyaç duyar. Ancak kuru, çok kuru ve hassas cilt tiplerinin nem ihtiyaçları diğer cilt tiplerine oranla çok daha fazladır. Cildin nem ihtiyacı tam olarak karşılanmadığında cilt elastik yapısını kaybederek sarkabilir, daha yaşlı ve yorgun bir ifadeye sahip olmana neden olabilir. Aynı zamanda kırışıklık görünümünde artış da gözlenebilir. Kuru ciltte görülen problemler ve çözüm yolları ile ilgili bilgileri senin için düzenledik.

Cilt Kuruluğu Neden Olur?

Yüz de dâhil olmak üzere vücudu kaplayan derinin üst yüzeyindeki nem oranı ortalama %10’dur. Cilt dokusunu nemlendiren sebum, yağ hücreleri tarafından sentezlenen bir maddedir. Cilt üzerinde bir tabaka oluşturarak dış etkenlere karşı cilt hücrelerini korur. Güneşe aşırı maruz kalma, sert cilt temizleyiciler kullanma, egzama gibi cilt hastalıkları ve genetik yatkınlık kuru cilt nedenleri arasındadır. Kuru cilde doğru bakım uygulanmadığında nem düşüklüğü nedeniyle çabuk kırışmaya meyillidir ve erken yaşlanma gözlenir. Kuru cildin en yaygın belirtileri şunlardır:

·        Cilt renginde mat ve donuk görünüm

·        Cilt yüzeyinde aşırı gerginlik ve kaşıntı hissi

·        Ciltte kepeklenme ve pul pul döküntüler

·        Pürüzlü cilt

·        Cilt yüzeyinde çatlaklar ve yanma hissi

·        Ciltte kızarıklık

Kuru ve çok kuru ciltlerin ihtiyaç duyduğu nem sağlanamaz ve doğru cilt bakım rutini oluşturulamazsa ilerleyen süreçte egzama gibi ciddi cilt problemleri ile karşı karşıya kalınabilir.

Kuru Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Kuru ve çok kuru cilt bakımının en önemli ayrıntısı kullanılan tüm ürünlerin nemlendirici özelliğe sahip olmasıdır. İşte, sana özel kuru, hassas, çok kuru cilt bakımı aşamaları ve ürün önerileri…

Kuru Ciltlerde Yüz Temizliği

Tüm cilt tiplerinde olduğu gibi kuru cilt bakımının da ilk ve en önemli basamağını yüz temizliği oluşturur. Yağ, kir ve makyaj kalıntılarından cildini arındırmak için günde iki kez cildini temizleyerek hücrelere besin ve oksijen ulaşımını arttırabilirsin. Yüz temizleme işlemi için ürün seçerken sabun içermeyen ürünlere yönelmelisin. Nemlendirici özelliğe sahip Etat Pur Cleansing Milk Gentle pH 200 ML yüz temizleme sütü, hem göz çevresi hem de yüz için eşsiz bir makyaj çıkarıcıdır. Ürünü nazik hareketlerle cildine sürebilir ve pamuk yardımıyla ya da su ile temizleyebilirsin. Cilt dokusunu rahatlatan temizleme sütü, içeriğindeki gliserin ve bitkisel yağlar sayesinde cilt hücrelerinin beslenmesine de destek olur.

Kuru Ciltler için Konsantre Bakımlar

Kuru, çok kuru ve hassas cilt dokusuna takviye olması için serum ürünlerinden ikinci aşamada destek alabilirsin. Özellikle soğuk ve kuru havalarda, klimalı ortamlarda fazla zaman geçiriyorsan Etat Pur Pure Active Aloe Vera 15 ML ile cildinin kaybettiği nemi anında geri kazanabilirsin. En az 3 hafta boyunca düzenli olarak uygulanması önerilen ürün kaşıntı, kızarıklık ve gerginlik gibi rahatsızlık veren cilt sorunlarından da kurtulmaya yardımcı olur. Kuru ve çok kuru ciltler için uygun cilt bakım ürünlerine Etat Pur aracılığı ile ulaşabilir, cildin nem ve yağ oranını dengeleyen sağlıklı bir cilde sahip olabilirsin. Doğal olarak geliştirilen Etat Pur ürünleri fenoksietanol, yapay renklendirici, paraben, silikon, mineral yağı ile EDTA ya da PEG gibi kimyasal bileşenler içermez.

Kuru Ciltlerde Cildi Nemlendirme

Kuru cilt bakımının üçünçü aşaması nemlendirmedir. Krem ya da jel formunda ve kolay emilebilen nemlendiricileri günde iki kez yüz temizliğinden ya da herhangi bir cilt endişen varsa konsantre bakım ürünlerinden sonra uygulamalısın. Kuru cilt, ince çizgi ve kırışıklık oluşumu için en ideal cilt tipidir. Çok kuru ciltlerdeki nem kaybını dengelemek için ise içerisinde hindistan ve mango yağı ile ultra yoğun içerikli  Etat Pur Ultra-Rich Moisturizing Cream 40 ML yüz bakım kremi kullanabilirsin. Yaşlanma belirtilerini minimuma çekmek için sürekli olarak cildin kaybettiği nemi yerine koymak zorundasın. Bu nedenle yoğun nem içeriğine sahip Etat Pur Rich Moisturizing Cream 40 ML yüz bakım kremi kullanabilirsin. Aynı zamanda bu krem, cildin doğal nem bariyerinin korunmasına yardımcı olur ve içerdiği mango, ayçiçeği, soya fasulyesi, zeytinyağı sayesinde hassas ciltler için nemlendirici olarak da iyi bir seçimdir.