İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Siyah Noktaları Ortadan Kaldırma

Siyah Noktalar Nasıl Oluşur?

Yaygın olarak siyah nokta olarak bilinen açık komedonlar karmadan yağlıya dönük cilt tipine sahip olan bireylerde sıklıkla gözlemlenen bir sorundur.

Sebum, yağ bezlerinde üretilir. Pilosebasöz kanallar boyunca gözeneklere (diğer adıyla ostiyum, yani cilt yüzeyinde bulunan küçük delikler) doğru ilerleyerek cilt yüzeyine yayılırlar).

Bu süreçte sebumun bir kısmı gözeneklerde kalır ve zamanla birikir. Bu birikim çevredeki hava nedeniyle oksitlenen bir tıkanmaya neden olur. Bu biriken sebum, havayla temas ettiğinde kararan bir elma gibi oksitlendikçe kararır ve siyah noktalara dönüşür.

Komedonlar, bazen cilt tabakasının altında kalabilir. Bu durumda onlara kapalı komedon veya mikro kist adı verilir. Bu mikro kistler ışık altında görülebilen küçük yumrulardır, genellikle yanak ve elmacık kemiği bölgelerinde ve özellikle (mineral yağları gibi) komedojenik bileşenler içeren kozmetik ürünleri kullanan bireylerde gözlemlenir.

etat pur siyah noktaları ortadan kaldırma

Neden Bazı İnsanlarda Daha Yaygın Görülür?

Yağlı veya karma cilt tipine sahip kişiler gibi bazı insanlarda daha çok siyah nokta gözlemlendiği açıktır. Ancak, cilt tipi bu soruna neden olan tek unsur değildir.

Bu cilt endişesini tetikleyen çeşitli faktörler mevcuttur:

Hormonal değişiklikler: Hayatın belirli aşamalarında, özellikle testosteron hormonu sebum üretiminden sorumlu yağ bezlerinin işleyişini etkileyebilir (ergenlik, ilaç kullanımı vb.).

Hijyen: Cildin temizlenmemesi (özellikle akşamları) siyah nokta oluşumuna katkıda bulunur!

Cildimiz gün içerisinde sürekli çevre kirliliğine maruz kalır (minik partiküller, is, duman vb.). Çevreden gelen bu toksik maddeler cilt yüzeyinde birikir; sebum, makyaj ve kirliliğe neden olan diğer maddeler karışır. Bu, gözenekleri tıkayarak siyah nokta ve diğer cilt kusurlarının ortaya çıkma olasılığını arttırır.

Cilt için uygun olmayan kozmetik ürünler: Çeşitli kozmetik ürünlerde bulunan ve komedojenik olarak nitelendirilen bileşenler (mineral yağları, balmumları ve çeşitli silikonlar gibi) cildin nefes almasını engelleyerek gözenekleri tıkar. Bu maddeler gözeneklerde hapsolur ve genellikle komedon veya mikro kistleri de beraberinde getiren siyah noktaların ortaya çıkmasına neden olur.

Siyah Noktalar Etkili Biçimde Ortadan Kaldırılabilir mi?

Düzenli temizleme ve kusursuz bir hijyen rutinine rağmen siyah nokta sorunu tamamıyla giderilemeyebilir.

Sertleşen komedon ve mikro kistlerle diğer cilt kusurlarından kurtulmak için Etat Pur oldukça konsantre bir ürün olan 2% Salicylic Acid Pure Active’i geliştirmiştir.

Salisilik asit

Salisilik asit doğal olarak söğüt ve keçisakalı bitkisinde bulunan bir moleküldür. Bununla birlikte, yaygın olarak biyosenteze dayalı bir yöntemle de üretilmektedir. Etat Pur de Salicylic Acid %2 Pure Active’i bu yöntemle geliştirmeyi tercih etmiştir. Aktif bileşen, %100 saflığa ulaşılıncaya ve eczacılıkta kullanılan kalitede salisilik asit elde edilinceye dek konsantre hale getirilir ve rafine edilir.

Bilimsel olarak kanıtlanmış etkinlik

Ürünün formülündeki %2 konsantrasyona sahip salisilik asit, cilt dokusunu düzenleyen ve cilt kusurlarını etkili biçimde iyileştiren arındırıcı etkiye ve peeling etkisine sahiptir. Patentli IN-SKIN difüzyon sistemiyle bir araya geldiğinde bu aktif bileşen hızlı etki için ciltte doğrudan onarılması gereken bölgelere taşınır. Kullanım şekli: Yalnızca akşamları, cildinizi temizledikten sonra ve nemlendiriciden önce doğrudan sorunlu bölgelere 1 ilâ 2 damla uygulayın.

Nemlendirme

Cildi nemlendirmek siyah noktaların görünümünü arttırmaz. Komedojenik olmayan nemlendiricilerin siyah noktalar üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Sağlıklı bir cilt için gerekli olan nemi sağlarken yaşlanma belirtilerinin engellenmesine yardımcı olurlar. Nemlendiricinizi cilt tipinize göre seçmenizi tavsiye ediyoruz. Yağlı ciltler için daha hafif dokulara sahip ürünleri seçmelisiniz. Daha kuru ciltler içinse yüksek yağ içeriğine sahip, daha zengin dokular tercih edilmelidir.

Siyah Nokta Görünümünü Azaltmak ve Engellemek için ETAT PUR’un Tavsiyeleri

Komedojenik bileşenleri eleyin:

Kozmetik ürünlerinizi (cilt bakım ürünleri ve makyaj ürünleri) gözden geçirerek cildin hava almasını engelleyerek gözenekleri tıkayan, siyah nokta ve mikro kist oluşumunu teşvik eden bileşenler (mineral yağları, balmumları, parafin türevleri, gözenekleri tıkayan silikon bazlı lanolin vb.) içeren ürünlerden kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.

Ürünlerimiz gerekli olmayan ve en önemlisi, cildinize veya çevreye zarar verebilecek hiçbir bileşen içermez. Bu şekilde, cildinize ve gezegenimize zarar vermeyen ürünler üretmeyi garanti ediyoruz.

Cilt temizleme rutininin zenginleştirilmesi:

Sabah ve akşamları cildinizi ve/veya makyajınızı cilt tipinize uygun, etkili, ancak cildinizi tahriş etmeyen bir temizleyici ile temizleyin. Daha fazla hassasiyet ve dehidrasyon sorununa neden olabileceğinden, cildinizi agresif bileşenler içeren ürünlerle soymanızı tavsiye etmiyoruz.

Purıfyıng Cleansıng Gel 

Purifying Cleansing Gel’in bakır ve nazik temizleme ajanları bakımından zengin formülü en hassas ciltleri bile zarar vermeden etkili bir biçimde temizler. Cildi kusursuz şekilde temizler ve arındırır.

AHA bazlı peeling ürünlerini tercih edin

Meyve asidi veya AHA bazlı kimyasal veya nazik peeling ürünlerini tavsiye ediyoruz. AHA’lar (alfa hidroksi asit) ölü hücrelerin, cilt yüzeyini tahriş etmeden temizlenmesini sağlar. Siyah nokta ve mikro kistlerin ortadan kaldırılmasını teşvik ederler. Yoğun bir bakım kürü olarak sertleşen, inatçı siyah noktaların giderilmesine ve hatta genişleyen gözeneklerin sıkılaştırılmasına yardımcı olurlar.

CıTRıC ACıD AHA PURE ACTİVE

Arada veya yoğun bir bakım kürü olarak uygulandığında Citric Acid AHA yalnızca birkaç saat içerisinde kusursuz ve ışıltılı bir cilt etkisi sunar.

5 haftalık yoğun bakım kürü: İlk 4 gece dudak ve göz çevresine gelmemesine dikkat ederek 4 damla ürünü temiz cilde uygulayın. Ertesi haftalarda ürünü haftada 2 ilâ 3 kez uygulayın.

Siyah noktalarınızı sıkarak temizlemekten kaçının:

Cildinizdeki komedonları kendi başınıza sıkarak temizlemenizi tavsiye etmiyoruz. Bu işlem doğru şekilde gerçekleştirilmediğinde yararlı olmayacağı gibi sivilce sorununa neden olabilir. Bu aynı zamanda cildinizde iz kalmasına ve koyu renkli lekelerin oluşmasına da yol açabilir. Böylesi durumlarda lütfen bir cilt bakım uzmanı (güzellik uzmanı veya dermatolog) ile görüşün.

Siyah nokta temizleme aparatı kullanıyorsanız, uygulamadan önce ve sonra cildinizi iyice temizleyin ve kullandığınız araçları dezenfekte edin. Cildinize zarar vermemek, iz ve leke oluşumunu engellemek için siyah noktaları sıkmaktan kaçının.

CİLT KUSURLARI VE KOMEDONLAR İÇİN SUNDUĞUMUZ ÇÖZÜMLER

Cildiniz nemsiz kalmış veya nemsiz kalmaya eğilimliyse nazik ve cildinizin dengesini bozmayan temizleyicileri tercih edin. Nazik bir cilt temizleme rutini için (bitkisel yağlar bakımından zengin) makyaj temizleme sütlerini veya misel temizleme sularını tercih edin. Ayrıca, özellikle akşamları ve kışın yağ içeriği daha yüksek olan kremleri tercih edin. Agresif bileşenler içeren kozmetik ürünlerini kullanmaktan kaçının ve cildinizi uzun süreli olarak nemlendirmek için yüksek nemlendiriciliğe sahip aloe vera içeren ürünleri tercih edin.

Videoda

UZMAN TAVSİYEMİZ

Etat Pur Eğitim Müdürümüz Julie, siyah noktalardan kurtulmak için ipuçlarını veriyor!