İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nemsiz Ciltler

İster yağlı, ister kuru, isterse hassas olsun, nemsizlik endişesi tüm cilt tiplerinde gözlemlenebilir. Nemsiz kalan ciltlerin özelliklerini ve hızlı bir şekilde ışıltılı, rahat ve esnek bir cilde kavuşmak için benimseyebileceğiniz çözümleri keşfedin.

NEMSİZ CİLT NEDİR?

Sürekli lipit eksikliği gözlemlenen ve ek olarak zengin ve yağlı bileşenler içeren ürünlerle (yağlar gibi) bakım gerektiren kuru ciltlerin aksine nemsiz ciltler su bakımından yoksundur ve esneklik ve rahatlık hissine kavuşmak için nemi cilde hapseden bileşenlere ihtiyaç duyar.

Nemsiz ciltlere has özellikler, gerginlik ve rahatsızlık hissi ile nem eksikliğinden kaynaklı ince çizgiler ve mat cilt tonudur.

Cilt sağlıklı kalmak ve işlevlerini yerine getirebilmek üzere %70 oranında su içerir. Epidermisin üst kısmı (stratum corneum) doğal olarak %12 ilâ 16 oranında suya sahiptir. Bu oran %10’un altına düştüğünde ciltte rahatsızlık ve gerginlik hissi oluşur. Bu duruma dehidrasyon adı verilir.

 

CİLT NEDEN NEMSİZ KALIR?

Su, cilt dokusunun görevlerini yerine getirebilmesinde kilit role sahiptir. Dermisten cilt yüzeyine taşınan su bu esnada cildin farklı katmanlarına yayılır. Buna transepidermal su kaybı adı verilir.

Cilt yüzeyinde korneal katman ve hidrolipidik tabaka (cildin çevreye doğrudan maruz kalan en üst tabakası) bir bariyer görevi görür.

Bu cilt bariyerinin görevi cildin geçirmezliğini sağlamak, cildi nemli tutmak ve onu dış stres unsurlarına (iklim değişiklikleri, bakteriyel ve kimyasal saldırılar vb.) karşı korumaktır.

Kuru ve hassas ciltlerde cilt bariyeri doğal olarak daha etkisizdir. Dolayısıyla bu cilt tipleri dehidrasyona daha eğilimlidir.

 

NEMSİZLİĞE NEDEN OLAN FAKTÖRLER NELERDİR?

Cildimizdeki su doğal yollardan düzenli olarak buharlaşsa da çevresel koşullar ve iklim koşulları (soğuk hava, kış, rüzgâr, kirlilik, kuruluk vb.) bu süreci hızlandırabilir.

Örnek vermek gerekirse, havanın soğuk olması kan damarlarının büzüşmesine neden olarak mikro dolaşımı yavaşlatır. Bunun sonucunda ise kan, deri hücrelerine daha az su taşır ve cilt zaman içerisinde nemini kaybeder. Benzer şekilde sıcaklık düştükçe cildin sebum üretimi de azalır. Cildin koruyucu tabakasının lipitlerden oluşan kısmı hasar görür.

Yüzey bariyerinin kalitesini düşüren diğer faktörler:

Dış faktörler: Düzenli sigara ve alkol kullanımı.

Cilde uygun olmayan veya agresif kozmetik ürünleri.

Çeşitli ilaçlar (akne ve kolesterol ilaçları gibi).

Cilt tipi: Kuru veya hassas.

 

CİLDİNİZİN NEMSİZ OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARSINIZ?

Nemsiz ciltlerde genellikle yumuşaklık, elastikiyet ve ışıltı kaybı gözlemlenir. Uyandıktan veya gün içerisinde cildinizi temizledikten sonra rahatsızlık ve gerginlik hissi oluşur.

Nemsizlik nedeniyle, özellikle göz çevresinde (oldukça ince cilt dokusu) ince çizgiler ortaya çıkabilir ve genel itibarıyla kırışıklıklar belirginleşebilir.

GÜNLÜK OLARAK HANGİ ÇÖZÜMLERİ BENİMSEMELİSİNİZ?

Cildinizin nemli ve sağlıklı olması için atmanız gereken 2 adım:

  • Cilt temizliği: Dikkatlice yapılan cilt temizliği, gün boyu cildinizde biriken tüm kirleri, makyaj kalıntılarını ve cildinizin nefes almasını engelleyen, cilt bariyerini zayıflatan ve nemsizliğe neden olan tüm faktörleri ortadan kaldırmanızı sağlar. Nazik pH seviyesiyle Cleansing Milk  Gentle pH nemsiz kalan ciltlerde, cildi ve makyajı, cilde zarar vermeden nazikçe temizler. Bu cilt temizleme sütü nazik temizleme ajanlarının yanı sıra soya, zeytin ve ayçiçeği yağlarıyla zenginleştirilmiştir, cilde kusursuz biçimde uyum sağlar, cilt bariyerini güçlendirir ve rahatlık hissi verir.
  • Hidrolipidik tabakayı korumak için cildinizin günlük olarak ihtiyaçlarına uygun bir nemlendirici ile nemlendirilmesi gerekir. Cilt tipine bağlı olarak farklı dokulardaki ürünler tercih edilebilir: Yağlanmaya eğilimli ciltler için hafif, kuru ciltler için daha zengin ve kremsi dokular.

Aşırı nemsiz kalmış ciltler için özellikle akşamları daha zengin ve daha besleyici bir krem seçmek gerekebilir.

Cilt tipinize uygun nemlendiriciyi bulun:

  • Nemsiz yağlı ciltler: Light Moisturizing Cream
  • Nemsiz normalden karmaya dönük ciltler: Melting Moisturizing Cream
  • Nemsiz kuru ciltler: Rich Moisturizing Cream

BİLİNMESİ GEREKENLER

Dehidrasyonu önlemek ve kısıtlamak amacıyla benimseyebileceğiniz birkaç uzman tavsiyesi:

  • Cilt bariyerine zarar veren, cildi soyan, agresif bileşenler içeren kozmetik ürünlerden kaçının (kimyasal filtreler, fenoksietanoller, PEG, silikonlar, sodyum laureth sülfat).
  • Kozmetik ürünleri uygularken cilde masaj yapmak mikro dolaşımı ve hücrelere su taşınmasını teşvik eder.
  • Bol su içmek ve meyve, sebze tüketmek cildin nemlendirilmesine yardımcı olur. Vücudumuzun temel su kaynağı yiyecekler ve özellikle de yüksek su içeriğine sahip meyvelerle sebzelerdir (salatalık, ıspanak, domates, portakal, kavun vb.).
  • Suyu tutarak vücuda yayılmasını engellediğinden tuz içeren yiyeceklerden kaçının.
etat pur nemsiz ciltler

Ek Bilgiler

Günlük bakım rutinlerine rağmen cilt bazen işlevlerini doğru şekilde yerine getiremeyebilir ve bu durumda cilde etkili ve hedefe yönelik ürünlerle özel bakım yapılması gerekir.

Pure Active ürünleri bilimsel olarak kanıtlanmış etkinlikleri nedeniyle seçilen ve etkili dozlarda kullanılan aktif bileşen konsantreleridir.

Kozmetik dünyasında benzeri olmayan Pure Active serisi cildin tam da ihtiyaç duyduğu noktalarda etki gösteren oldukça etkili cilt bakım ürünlerinden oluşur.

Cildinizi yoğun biçimde nemlendirin

Aloe Vera Pure Active, kozmetik alanında daha önce görülmemiş konsantrasyonuyla aloe vera bitkisinin tüm nemlendirici özelliklerine sahiptir.

Nemlendirici, yenileyici ve yatıştırıcı aloe vera hızlı bir biçimde doku onarımını teşvik eder ve cildi yatıştırır.

3 hafta boyunca sabah ve akşamları yoğun bir bakım kürü olarak uygulandığında bu Pure Active ürünü neme ihtiyaç duyan tüm ciltler için ideal bir çözüm sunar.

Koruyucu cilt bariyerini onarın

D-panthenol Pure Active hasar gören ciltlerin ve kuruyan cilt dokusunun onarılmasını teşvik etmek için ideal bir üründür. D-panthenol veya diğer adıyla B5 vitamini cildin onarılmasını ve uzun süreli olarak nemlendirilmesini teşvik eder.