İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akne Karşıtı Bakım

ETKİLİ ÇÖZÜMLER NELERDİR?

Yaş, cinsiyet ve yaşam tarzına bağlı olarak bireyler farklı görünür belirtiler sergileyebilir ve aknelerinin durumu büyük farklılıklar gösterebilir.

Günümüzde, ciddi ve sorun yaratan aknelerin ortadan kaldırılması için en etkili tedavi yöntemi oral izotretinoin kullanımıdır. Yalnızca ciddi durumlarda kullanılan bu tedavi uzun süre devam edilmesi gereken zorlu bir süreçtir ve pek çok yan etkiye neden olabilir. Yalnızca reçete ile kullanılması ve bir dermatolog tarafından izlenmesi büyük önem taşır.

Bununla birlikte, bu kadar ağır olmayan ve daha etkili çözümler de mevcuttur: Bunlar, cilt kusurlarının görünümünün veya yoğunluğunun azaltılmasını, sebum üretiminin dengelenmesini, akne yarası riskinin ortadan kaldırılmasını sağlayan yöntemlerdir.

Akne türüne ve derecesine bağlı olarak kozmetik veya tıbbî yöntemler (tıbbî ilaçlar) tavsiye edilebilir.

 

AKNE SORUNUNUN İLAÇLARLA TEDAVİSİ

Yalnızca doktorlar tarafından reçete edilebilecek ve lokal veya daha kapsamlı olarak uygulanabilecek farklı tıbbî tedaviler vardır. Akne sorununun şiddetine göre en uygun çözümü dermatologlar belirleyecektir.

Genel itibarıyla tıbbî tedaviler birkaç ay sürer. Semptomların bastırılmasını ve oldukça etkili biçimde kontrol altına alınmasını sağlarlar ancak sorunun kökeni bilinmiyorsa tedavinin ardından akneler yeniden ortaya çıkmaya başlar.

Bu dermatolojik tedavilerle beraber cildin gerekli besinleri almasını sağlayarak ve tedavilerin kurutucu etkilerini önleyerek cilt yüzeyindeki koruyucu bariyerin güçlendirilmesi de büyük öneme sahiptir.

AKNEYE EĞİLİMLİ CİLTLER İÇİN GELİŞTİRİLEN KOZMETİK ÇÖZÜMLER NELERDİR?

ETAT PUR, farklı cilt endişelerine yönelik çözümler olarak, doğru dozda ve etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış iyileştirici aktif bileşenler içeren Pure Active serisini geliştirmiştir.

Parlama, cilt kusuru, pürüzlü ciltler… Her sorun için hedefe yönelik ve etkili bir çözüm mevcut.

Parlama, sebum fazlası

Çinko glukonat sebum üretimini normalleştirmesiyle, cilt kusurlarını derinlemesine iyileştirmesiyle ve cilt lekelerini ortadan kaldırmasıyla bilinir. Antibakteriyel ve antioksidan özelliklere sahiptir.

Lekeler, siyah noktalar

%2 konsantrasyona sahip salisilik asit cilt dokusunu düzenleyen ve cilt kusurlarını etkili biçimde iyileştiren arındırıcı etkiye ve peeling etkisine sahiptir. Arındırıcı ve pürüzsüzleştirici özelliklere sahiptir.

Pürüzlü ciltler

Doğal olarak arılar tarafından üretilen propolis cildi pürüzlerden arındırmak, leke ve siyah nokta görünümünü azaltmak, cilt tonunu eşitlemek ve kızarıklıklarla tahriş olan cilt dokusunu yatıştırmak için kullanılır. Antioksidan, antibakteriyel ve iyileştirici özelliklere sahiptir.

Sabah ve akşamları cildinizi epidermis tabakasına zarar vermeyen, nazik bir temizleyici ile temizlemeyi unutmayın.

Cildin doğal kaynaklarını korumak ve yüzeydeki bariyerini güçlendirmek için günlük nemlendirici kullanımı da büyük öneme sahiptir. Cilt tipinize ve cildinizin ihtiyaç duyduğu besinlere göre uygun bir nemlendirici seçin.