İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yağlı Ciltler

SEBUM NASIL ÜRETİLİR VE GÖREVİ NEDİR?

Yağ bezlerinin temel rolü, salgılandıktan sonra cilt yüzeyine çıkarak yayılan sebumu üretmektir. Sebum, yağlı bir maddedir ve diğer hücresel lipitlerle beraber hidrolipidik tabakanın yağlı kısmını oluşturur. Hidrolipidik tabaka cildin dış stres unsurlarına karşı korunmasını sağlar ve dokulardaki nemin buharlaşmasını kısıtlar. Sebum cildin korunmasında, esnekliğini ve nemini muhafaza etmesinde temel öneme sahiptir. Bununla beraber bazı kişilerde aşırı sebum üretilir ve parlama sorunu görülür.

CİLDİMİZ NEDEN DAHA AZ VEYA DAHA ÇOK YAĞLI?

Kalıtsal faktörler:

Göz ve saç rengi gibi cilt tipi de genetik faktörlerce belirlenir: Eğer ebeveynleriniz yağlı bir cilde sahipse sizin cildinizin yağlı olma olasılığı da yüksektir.

Vücut veya yüzün yüzey alanı:

Yağ bezlerinin büyüklüğü ve sayısı bölgesel olarak farklılık gösterebilir. Yüzdeki yağ bezleri daha büyüktür ve T bölgesinde sayıları daha fazladır (cm2’de 400 ilâ 900).

SORUNU TETİKLEYEN FAKTÖRLER NELERDİR?

Aşırı sebum üretimine neden olan pek çok faktör mevcuttur:

Hormonal faktörler: Hayatın belirli dönemlerinde (ergenlik, yanlış ilaç dozları alınan dönemler, hamilelik vb.) hormonal değişimler ve özellikle androjen hormonu (testosteron) seviyesindeki değişimler üretilen sebum miktarı ve kalitesi (daha koyu ve yapışkan) üzerinde büyük etkiye sahiptir.

Hava durumu: Isı ve nem bir araya geldiğinde sebum sıvılaşır ve epidermis yüzeyini “kaplar,” bu da parlamayı arttırır.

Kronik stres: Uzun süreli stres hormonların dengesini bozar ve sebum üretimini tetikler. Sigara ve kirlilik: Toksik maddeler yağ bezlerinin hacimlerini arttırır. Gözenekler genişler ve sebum üretimi artar.

Etat Pur, yağlı ciltler için hafif, yağ içermeyen dokulara ve yüksek nemlendiriciliğe sahip Biyomimetik Nemlendiriciler geliştirmiştir. Cildiniz nemlenir, korunur ve esnekliğini geri kazanır; ürün yağlı veya yapışkan bir his bırakmaz.

Sigara ve kirlilik: Toksik maddeler yağ bezlerinin hacimlerini arttırır. Gözenekler genişler ve sebum üretimi artar.

GÜNLÜK BAKIM RUTİNİ

Sabah ve akşamları nazik temizleme moleküllerine  sahip ürünlerle cildinizi temizleyin.

Gerekirse cilt kusurları, siyah noktalar ve parlama için uygun ürünlerle bölgesel bakım uygulayın.

Günlük olarak nemlendirici kullanarak cildinizin dengesini koruyun.

TEDAVİ ETMEYE ÇALIŞMAKTANSA ÖNLEYİN

Ciltteki yaraların koyu renkli lekelere dönüşmesini engellemek için cildinizi UV ışınlarına karşı koruyun.

Cildinizin nefes almasını engelleyen, siyah nokta ve diğer cilt kusurlarına yol açan komedojenik makyaj ürünlerinden kaçının.

Ciltteki yaraların koyu renkli lekelere dönüşmesini engellemek için cildinizi UV ışınlarına karşı koruyun.

 

HİJYEN, HİJYEN VE YİNE HİJYEN

Cildinize dokunmadan önce ellerinizi dikkatlice yıkayın.

Bakterilerin yayılmasını ve cildinizin daha da yağlanmasını önlemek için sık sık yüzünüze dokunmaktan kaçının.

Makyaj aletlerinizi (fırçalar, süngerler) ve cildinizle temas eden tüm nesneleri (telefon, yastık kılıfı vb.) iyice yıkayın.

BİLİNMESİ GEREKENLER

Aşırı agresif ve tahriş edici temizleyiciler ile cildinizi soymaktan kaçının; cildinizi soyan ürünler hidrolipidik tabakasının dengesini bozar. Cildiniz kendisini korumak ve oluşan hasarı onarmak için daha çok sebum üretir ve bu da parlamayı teşvik eder.

Sabah ve akşamları cilt tipinize uygun bir ürünle cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. Nemsiz kalan ciltler hassaslaşır ve daha hızlı şekilde yaşlanır. Dengesi bozulan hidrolipidik tabaka daha fazla sebum üretir.

Etat Pur cilt temizleme ürünleri cildinize kusursuz biçimde uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır ve en hassas ciltler de dâhil olmak üzere tüm cilt tipleri için uygundur. Patentli Biyomimetik inovasyonumuz sayesinde cildinizin doğal dengesine zarar vermeden kirliliğe neden olan maddeleri ortadan kaldırırlar.

Etat Pur, yağlı ciltler için hafif, yağ içermeyen dokulara ve yüksek nemlendiriciliğe sahip Biyomimetik Nemlendiriciler geliştirmiştir. Cildiniz nemlenir, korunur ve esnekliğini geri kazanır; ürün yağlı veya yapışkan bir his bırakmaz.