İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yaşlanma Belirtilerine Karşı Tüyolar

Deride yaşlanma belirtileri, insan yaşamının fizyolojik sürecinin getirdiği en doğal cilt değişiklikleri arasında yer alır. Yaş grubuna bağlı olarak farklı şekillerde ortaya çıkan yaşlılık belirtileri, genetik yatkınlığa göre de değişiklik gösterir. İnsan vücudunda bulunan ve cilde gençliğini kazandıran kolajen, hyaluronik asit gibi maddeler 20’li yaşların ortalarından itibaren azalır ve bu durum da yaşlılık belirtilerinin yavaş yavaş ortaya çıkmasına yol açar. Ayrıca kötü alışkanlıklar ve yetersiz cilt bakımı da yaşlılık belirtilerini hızlandırır. Bir diğer ifadeyle cildin yaşlılık belirtisi göstermesinin pek çok sebebi vardır ve bu sebeplerin büyük kısmı engellenebilir. Peki, sen cildini yaşlanma belirtilerine karşı güçlendirmek ve daha canlı bir cilde sahip olmak için neler yapabilirsin, merak ediyor musun? O hâlde senin için hazırlanan ipuçlarına göz atabilir, cildini uzun yıllar koruyarak güzelliğine güzellik katabilirsin.

Ciltte Yaşlanma Belirtileri Nasıl Ortaya Çıkar?

İnsan cildinde görülen yaşlanma iki ayrı konu altında incelenir. Bunlardan ilki, kronolojik yaşlanma, yani yaşa bağlı olarak cildin deforme olmasıdır. Diğer yaşlanma türü ise ultraviyole etkisine bağlı olarak, yani UVA & UVB adı verilen güneş ışınları ve serbest radikaller sebebiyle oluşur. Zararlı güneş ışınlarına maruz kalan cilt yüzeyinde öncelikle çok ince kırışıklıklar meydana gelir. Bunun yanı sıra güneş lekeleri ve minik kahverengi ya da açık kahverengi tonlarında beneklenmeler görülebilir. Yaşlılık belirtilerini oluşturan faktörler arasında sigara, stres, kolajen yıkımı, kuruluk gibi çeşitli unsurlar da yer alır. Ayrıca uzun süren düzensiz uykular, uykusuzluk, kaygı ve stres gibi durumlar da cildin erken yaşlanmasına ya da mevcut yaşlanma belirtilerinin artış göstermesine sebep olabilir.

Cildin sağlıklı görünmesi ve kendisini sürekli olarak yenileyebilmesi için uyku düzeni büyük önem taşır. Her gece belirli bir saat aralığında ortaya çıkan ve özellikle 11 ila sabah 6 aralığında etkili olan cilt yenileyici hücreler, görevini yerine getiremediğinde ve bu durum sürekli tekrarlandığında ciltte yaşlanma belirtileri ve diğer cilt problemleri ortaya çıkabilir. Günün özellikle 12.00 ila 14.00 – 15.00 saatleri aralığında ortaya çıkan zararlı güneş ışınları ise kanserojen yapıda olmaları sebebiyle cilt yüzeyinde büyük bir tahribat yaratarak cilde geri dönüşü oldukça güç olan zararlar verebilir.

Ciltte Görülen Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Ciltte görülen yaşlanma belirtileri, çıplak gözle bile kolayca tespit edilebilir. Eğer sen de cildinde aşağıdaki belirtileri fark ediyorsan hemen önlem almaya başlayabilir, cilt sağlığını korumak için gereken adımları atabilirsin.

  • Yanaklarda sarkma oluşumu,
  • Göz etrafında kaz ayağı oluşumları,
    • Cilt yüzeyinde bulunan güneş lekeleri,
  •  Cilt dokusunda bulunan yağ dokusunun azalması,
  • Yüzün iskelet yapısının yani orta ve alt kısımlarının eskisi kadar canlı ve diri görünmemesi,
  • Cilt dokusunun incelmesi,
  • Yüzde küçük oranda genişleme görülmesi,
  • Ciltte bulunan ince kırışıklıkların artış göstermesi,
  • Cildin yorgun, solgun ve mat görünmesi,
  • Kronik kuruluk hâli.

Yaşlanma Belirtilerinİ Azaltmak İçin Neler Yapılabilir?

  • Cildini yaşlanma belirtilerinden korumak için düzenli olarak güneş koruyucu kremler kullanabilir ve bu sayede güneşin yaratacağı tahribatı önleyebilirsin.
  • Düzenli olarak cilt temizliği ve bakımı yapabilir, her gün anti-aging etkili yüz temizleme jeli, cilt serumu, cilt toniği, nemlendirici krem, gece ve gündüz kremi gibi cilt tipine uygun olan ürünler kullanabilirsin.
  • Güneş gözlüğü ve şapka kullanımına özen gösterebilir, stresten korunmak için yoga gibi meditasyon çeşitlerini değerlendirebilirsin.

Hangi Cilt Bakımı Ürünleri Yaşlanma Belirtileri Üzerinde Etkilidir?

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre, yaşlanma belirtileri üzerinde en etkili ürünlerden biri, hyaluronik asit serum içeren konsantre ürünlerdir. Bu sebeple, yaşlılık belirtilerinden kurtulmak için aşağıdaki ürünlerden yararlanabilirsin.

  • Etat Pur Pure Active Resveratrol 15 ml : İçerisindeki %1,5 oranı ile derin kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur ve cildin sıkı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Resveratrol’ün güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur.
  • Pure Active Peptide 4 Pro-Collagen 15 ml: Kolajen içeren formülüyle Pure Active Peptide, içerisinde %0,5 oranı ile dolgunlaştırıcı etkisiyle ince kırışıklıkların azalmasında etkili bir rol oynar. Mimiklerin yol açtığı ve genellikle uzun yıllar içerisinde ortaya çıkan kırışıklıkların azalmasında da mucizevi etkiler gösterir. İçerdiği peptitler sayesinde cildin alt bağ dokusunda iyileşme yaratan ürün, gözle görülür fark yaratarak cildin restore edilmesine yardımcı olur.
  • Pure Active Hyaluronic Acid 15 ml: İnce kırışıklık karşıtı olan ve sıkılaştırıcı etkisi oldukça güçlü olan Pure Active hyaluronik asit içerisinde %1,6 Hyaluronic Acid oranı ile mimik çizgilerin ve kaz ayakların azalmasına yardımcı olur. Cildin daha sıkı ve sağlıklı görünmesine destek olur.
  • Moisturizing Eye Contour Fluid 15 ml: İçerisindeki hyaluronik asit sayesinde kaz ayağı adı verilen kırışıklıkların alt bağ dokularının güçlendirilmesini ve dolgunlaşmasını sağlayarak çizgili görünümü en aza indiriyor. Göz çevresinde oluşan yorgunluk görünümünü azaltır ve göz çevresini etkili bir şekilde nemlendirir. Uzun süreli kullanımda yüksek performans gösteren ürün, göz çevresi bakımını tam anlamıyla gerçekleştirmene yardımcı olur.

Yukarıdaki ürünleri sırasıyla uygulayarak cildini yaşlanma belirtilerine karşı

koruyabilirsin. Cildini kırışıklıklardan korumak ve her zaman dinç görünmek için ürünleri hemen sepete ekleyebilir, sağlıklı bir cilt bakım rutini oluşturabilirsin.