İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koyu renkli lekeler: Nedenler ve Çözümler

Koyu renkli lekeler veya başka bir deyişle hiperpigmentasyon aşırı melanin (ciltteki koyu renkli pigment) üretiminden kaynaklanır ve cildin bazı kısımlarının daha koyu bir renk almasına neden olur. Bu lekeler genellikle UV ışınlarına maruz kalındığında, yaşımız ilerlediğinde veya hormonal dengesizlikler gözlemlendiğinde ortaya çıkar. Koyu renkli lekeler sıklıkla yüz, dekolte bölgesi ve ellerle erkeklerde başın üst kısmında gözlemlenir.

KOYU RENKLİ LEKELERE NEDEN OLAN FARKLI NEDENLER

30 günden sonra aşırı güneşlenme koyu renkli leke oluşumuna neden olabilir. Uzun süre ve birden fazla kez aşırı güneş ışığına maruz kalındığında veya koruyucu önlemler alınmadığında UV ışınları cilt yaşlanması sürecini hızlandırır ve herkes tarafından bilinen pigmentasyon lekelerine neden olur.

Hormonların doğal cilt yaşlanmasında rol oynadığını biliyoruz. Koyu renkli lekelerdeyse metabolik değişimler melanosit üretiminde dengesizliğe neden olarak ciltte pigmentasyon bozukluklarına yol açıyor. Bu hücrelerin düzensiz ve kaotik şekilde melanin üretmesi ciltte diğer kısımlara kıyasla daha koyu renkli bölgelerin oluşmasıyla sonuçlanıyor.

Bazı hiperpigmentasyon türleri hem hormonal dengesizliklere hem de güneşlenmeye bağlıdır. Melazma, kloazma ve hamilelik lekeleri bunlar arasındadır.

Son olaraksa, akne, sivilce veya yaraları takip eden enflamasyon sonrası hiperpigmentasyon da leke oluşumuna neden olabilir.

etat pur koyu renkli lekeler nedenler ve çözümler

ÇÖZÜM

Önleyici olarak kullanılacak uygun bir güneş kremi cilt yaşlanmasıyla mücadele etmenize yardımcı olacaktır. Optimum güneş koruması için 30 SPF koruma faktörüne sahip bir ürün kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Güneş, vücudumuz için faydalı olabileceği gibi aşırı güneş ışığına maruz kalmak erken cilt yaşlanmasını tetikleyebilir ve deri hücrelerinin işlevlerini doğru şekilde yerine getirememesine neden olabilir. Yani, aşırı güneşe maruz kalmaktan kaçınmak hiperpigmentasyon lekelerini engelleyebilir.

Bununla birlikte, mevcut koyu renkli leke görünümüne müdahale etmek de mümkündür. Bunun için depigmentasyon ve beyazlatma etkisine sahip Glabridine Pure Active, koyu renkli lekeler üzerinde etki gösterir. Hint meyankökünden çıkartılan Glabridin, melanin üretiminden sorumlu enzim olan tirozinaz enziminin sentezini engeller.

Citric Acid – AHA Pure Active de melanosit yoğunluğu üzerinde etki gösterir. Aynı zamanda, sitrik asit temelli bakımların melaninin epidermiste daha iyi dağılmasını sağladığı ve hiperpigmentasyon gözlemlenen bölgelerde etki gösterdiği kanıtlanmıştır.

Citric Acid – AHA Pure Active yoğun bir bakım kürü olarak uygulanabilir: Bunun için ilk hafta her gün, ardından haftada 2 gece veya bir ay boyunca her hafta yalnızca iki gece olacak şekilde tüm yüze 4 damla ürün uygulayabilirsiniz.

Bu iki Pure Active ürününün birlikte kullanılması daha hızlı şekilde gözle görülür sonuçlar almanıza yardım eder:

Glabridin, beyazlatıcı etkisiyle cildin derinliklerine etki ederken Citric Acid AHA epidermisin yenilenmesini teşvik eder ve yüzey seviyesinde cilt tonunu eşitler.