İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Geniş Gözeneklere ve Işıltı Kaybına Elveda Deyin

Geniş Gözeneklere ve Işıltı Kaybına Elveda Deyin

Cildin nefes almasını sağlayan gözenekler, sağlıklı ve genç bir görünüm için büyük önem taşır.  Kimi zaman kir, toz, yağlanma, makyaj kalıntısı gibi etkenler cildi tıkayabilir. Bu da cildin sağlıksız, cansız ve yorgun görünmesine sebep olan gözenek genişlemesine yol açabilir.

Genişleyen gözenekleri sıkılaştıracak ve cildine doğal ışıltısını geri kazandıracak etkili bir ürün arıyorsan gözenek sıkılaştırıcı serum ürünlerine mutlaka göz atmalısın!

 Pure Active Citric Acid AHA %26 15ML ‘in gözenek karşıtı ve ışıltı etkili konsantre bakım özelliği sayesinde ışıltılı bir cilde kavuşman mümkün. Elbette, bununla birlikte beslenme, dinlenme ve cilt bakım adımlarını da göz önünde bulundurman gerekir. İşte gözenek karşıtı ve ışıltı etkili konsantre bakım için bilmen gereken ipuçları…

Gözenek Nedir ve Gözenekler Nasıl Kapanır?

Gözenek, cilt yüzeyinde bulunan oldukça küçük boyuttaki hücrelere verilen isimdir. Gözeneklerin boyutları, cildin ırsî özelliklerine göre şekillenir. Zaman içerisinde gözeneklerin yapısı, çeşitli faktörlere bağlı olarak esneyebilir ya da genişleyebilir. Bu faktörler; yaş, kolajen kaybı, cilt dokusunda meydana gelen değişiklikler, güneş ışınları, kirlenme ve yağlanma, makyaj, uzun süre soğuğa ya da sıcağa maruz kalma, sebum artışı, ölü deri atılımının yavaşlaması olarak sıralanabilir. Tıkalı gözenekler, cilde ihtiyacı olan oksijeni taşıyamaz ve bu sebeple de genişler. Söz konusu genişleme, ilerleyen yaş gruplarında sarkmaya bağlı olarak daha net bir şekilde gözlemlenebilir.

Gözeneklerin Kapanmasını Önlemek İçin Neler Yapabilirsin?

●       Gözeneklerin kapanmasını önlemek için yapman gereken ilk şey, günlük cilt temizliği ve bakımıdır. Cilt bakım rutininde cilt temizliği için yüz temizleme jellerine ve toniklerine yer vermeli, daha esnek bir cilt için cildini nemlendirmeye özen göstermelisin.

●       Gözeneklerin kapanmasına en çok sebep olan unsurlar arasında fondöten ve pudra gibi doğrudan cilde uygulanan makyaj malzemeleri yer alır. Bu yüzden her gün düzenli olarak makyaj temizliği yapmalısın. Makyajını temizlerken misel sularından yardım alabilirsin.

●       Peeling uygulamaları, gözeneklerin arındırılmasında etkili olan işlemlerden biridir. Haftada bir ya da iki gün peeling ve cilt maskesi uygulamalarından yararlanabilirsin.

Cilt Işıltısının Kaybolmaması İçin Neler Yapabilirsin?

Zararlı alışkanlıklar, hava kirliliği, ağır makyaj, yanlış cilt bakımı, dengesiz beslenme, düzensiz uyku, stres, güneş ışınları, çevre kirliliği, yorgunluk gibi nedenler; cildin ışıltısının kaybolmasında etkilidir. Işıltının kaybolmaması için yapman gerekenler ise oldukça basit:

●       Düzenli cilt bakımı ve cilt temizliği

●       Sağlıklı, vitamin ve mineral yönünden zengin beslenme

●       Düzenli ve yeterli su tüketimi

●       Doğru cilt bakım ürünü uygulamaları

●       Kaliteli ve yeterli uyku

Gözeneklerin Sıkılaşması İçin Hangi Ürünü Kullanmalısın?

Gözeneklerinin sıkılaşması ve cildinin doğal bir ışıltı kazanması için cilt serumu ürünlerinden yardım alabilirsin. Pure Active Citric Acid AHA %26 15ML konsantre bakım ürününü değerlendirebilir, cilt temizliğinin hemen ardından oldukça kolay bir şekilde cildine uygulayabilirsin. Pure Active Citric Acid AHA %26 gözenek sıkılaştırıcı etkisi ile cildinin yenilenmesini sağlar ve cilde doğal ışıltısını geri kazandırmaya yardımcı olur. Ürünü şişenin alt bölümüne basarak kolayca damlatabilir, yalnızca akşamları 2-4 damla damlatarak cilt endişelerinin olduğu bölgeye uygulayabilir ve gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayabilirsin. Ayrıca sitrik asitle güneşin cildinde yarattığı tahribatın etkilerini azaltabilir, kahverengi leke oluşumunu azalmasını sağlayabilirsin.