İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dermokozmetik Sırları: Okul Stresine Karşı Cilt Bakımında Öneriler

Stres, hem vücut hem de cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkiler oluşturur. Strese maruz kalınan durumlarda psikolojik olarak her insan direkt etkilenir. Ancak yalnızca psikoloji ya da vücut üzerinde değil cilt üzerinde de gözle görülür sorunlara neden olur. Özellikle son yıllarda okul stresi öğrenciler arasında en yaygın olan sorunlardan biridir. Yoğun eğitim hayatı, sınavlar ile baskı altında hisseden öğrencilerde aşırı stres gözlemlenir.

Okul stresi olarak adlandırılan bu sorunun ciltte meydana getirdiği rahatsızlıklar vardır. Stres cilt üzerinde uzun ve kısa vadede olumsuz etkiler oluşturur. Vücut stres altındayken kortizol diye adlandırılan bir hormon üretir. Kortizolun neden olduğu sorunların başında cildin doğal onarım sürecini bozması gelir. Bu durumu önleyecek doğru ürün kullanımı ile stresin neden olduğu cilt sorunlarının önüne geçmek mümkündür.

Okul Stresinin Neden Olduğu Cilt Sorunları

Öğrencilerde özellikle sınav haftalarında aşırı stres ortaya çıkar. Ve bu stres sonucunda ciltte gözle görülür sorunlar meydana gelir. Stres uzun ve kısa vadede cilt üzerinde pek çok soruna yol açar. Stresten kaçmak mümkün değildir. Ancak oluşturacağı etkileri en aza indirmek mümkündür. Cilt sağlığını koruyacak günlük bakım rutini ve cilde uygun doğru ürün kullanımı ile stresin neden olacağı pek çok sorun ortadan kalkar.

Stresin neden olduğu kısa vadeli cilt sorunları;

  • Akne ve sivilce,
  • Yağlanma,
  • Kuruluk,
  • İnce çizgi ve kırışık oluşumudur.

Uzun vadeli sorunlar ise;

  • Cilt hastalıkları,
  • Cilt yaşlanması ve sarkmadır.

Stresin Neden Olacağı Cilt Sorunlarına Karşı Yapılması Gerekenler

Stresten uzak durmak ne yazık ki mümkün değildir. Ancak oluşturacağı sorunlardan uzaklaşmak ve cildi korumak mümkündür. Herkes sağlıklı bir cildi olsun ister. Cilt sağlığını korumak en az bakım kadar önemlidir. Cildin oluşacak iç ve dış sorunlara karşı kendini koruması gerekir. Bu koruma da etkili bir cilt bakımı rutini ile olur. Güçlü cilt bariyeri stres başta olmak üzere çeşitli etkenlere karşı kendini korur. Oluşabilecek cilt sorunlarının da büyük ölçüde önüne geçer.

Strese karşı bakım yaparken günlük bakım rutinine ve doğru ürün kullanımına dikkat etmek gerekir. Dermokozmetik ürün kullanımı uygulanacak yöntemler arasında en çok önem verilmesi gereken husustur. Genç yaşta yapılacak doğru rutinler ve ürün kullanımı ile ileriki yaşlarda da oluşacak sorunların ciddi anlamda önüne geçilir.

Okul stresinden cildi korumak için uyulması gereken bakım rutinleri; cilt temizliği, nemlendirici kullanımı, güneş koruyucu, peeling ve cilde uygun maske kullanımıdır. Cilde uygun cilt temizleyici ürün ile her sabah ve akşam yüz temizliğinin yapılması şarttır. Bu en etkili bakım yöntemidir. Nemlendirici ve güneş koruyucu kullanımı ile günlük bakım rutini tamamlanmış olur.

Strese Karşı Cilt Koruması İçin Kullanılması Gereken Ürünler

Her cildin ihtiyaç duyduğu bakım farklıdır. Bu anlamda kullanılacak ürünler de değişiklik gösterir. Hassas cilt başta olmak tüm cilt tiplerine uygun Etat Pur ürünleri stresin neden olacağı etkileri en aza indirmek mümkündür. Paraben içermeyen ürünler cilt sağlığı için önemli rol oynar. Cilde hassas bakım yapan doğal içerikler ile hazırlanan Etat Pur saf konsantre ürünleri nemlendirme ve sunduğu akne önleme özelliği ile strese karşı cilt için kalkan görevi görür. Akne sorunu gençlerde daha yoğun görüldüğü gibi özellikle okul stresinin ciltte neden olduğu en büyük sorunlardan biridir. Akneyi önlemek ve yeni oluşumların önüne geçmek akne önleme özelliği taşıyan ürünler ile mümkündür. Aynı zamanda stresin en belirgin özelliklerinden olan yaşlanma belirtileri ve kırışıklık hidrasyon desteği sağlayan anti-aging ürünler ile ortadan kalkar.

Cilt yenileme konusunda devrim niteliğinde ürünler ile bakım yapan Etat Pur uzmanlığı ile sen de stresin cildine zarar vermesini önleyebilirsin.